Зміни щодо харчування дітей з січня 2022 року

15.Січ.2022
Зміни щодо харчування дітей з січня 2022 року

    Згідно із законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», від 26.08.2002 № 1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів», Комплексної програми розвитку освіти м. Харкова на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням 16 сесії 7 скликання від 08.11.2017 № 826/17 «Про затвердження Комплексної програми розвитку освіти м. Харкова на 2018-2022 роки» (зі змінами та доповненнями), рішення Виконавчого комітету Харківської міської ради від 24.11.2021 № 928 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти м. Харкова у 2022 році», з метою організації якісного та повноцінного харчування вихованців закладу освіти, надання допомоги соціально незахищеним категоріям вихованців у закладі дошкільної освіти № 279, на підставі ст. 32 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись ст.ст. 42, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”

    Вартість харчування дітей в закладі дошкільної освіти №3 з січня 2022 року і надалі становить:

– у віковій групі від 1-го до 3-х років – 36,20

– у вікових групах від 3-х до 6-ти (7-ми) років – 55,55

 

Нові норми харчування дітей в дитячому садочку

    З 1 січня 2022 року в житомирських освітніх закладах офіційно стартував перехід на нові норми харчування. В оновленому раціоні збільшено кількість фруктів, м’яса і водночас стало менше цукру, солі та борошна.

№п/п Найменування продукту Денна норма на одну дитину, грамів
1-4 років 4-6 (7) років
1. Овочі в т.ч. квашені (від 4 років) 180 240
2. Фрукти та ягоди 120 160
3. Соки 48 72
4. Фрукти та ягоди сушені 12 15
5. Злакові, зернові та бобові Крупи – 64

Макаронні в-би – 11,2

Бобові – 23

Крупи – 80

Макаронні в-би – 14

Бобові – 29

6. Картопля 66 82,4
7. Хліб цільнозерновий 60 60
8. Риба 16 24
9. Птиця 54 72
10. Свинина, телятина, яловичина 18 24
11. Яйця 16 16
12. Молоко та молочні продукти, рослинні напої, до яких додано вітаміни та мінеральні речовини Або молоко – 300

Або рослинні напої – 300

Або йогурт – 200

Або кефір – 200

Або сир кисл. – 200

Або сир тверд. – 20

Або сметана – 30

Молоко-400

Або рослинні напої – 400

Або йогурт – 250

Або кефір – 250

Або сир.кисл. – 250

Або сир. тверд. – 30

Або сметана – 50

13. Сир твердий або сметана (обід) Сир тверд. – 4

Або сметана – 6

Сир тверд. – 6

Або сметана – 10

14. Масло вершкове 6 7,5
15. Олія 13 14,5
16. Сіль 2,1 14,5
17. Цукор 25 25
18. Какао 2 2,4
19. Чай без кофеїну 0,08 0,12
ВСЬОГО: (середній показник виконання у %)    
Білки 53 58
Жири 44 56
Вуглеводи 194 240
Енергоцінність, ккал 1385 1700